Вести:

Wednesday, January 24, 2024

На зградама установа Р. Србије на северу КиМ уклоњене српске а постављене табле ''република Косово''

Wednesday, January 24, 2024 | Уреднички колегијум 0

На зградама установа Р. Србије на северу КиМ уклоњене српске а постављене табле ''република Косово''

На зградама центара за социјални рад у систему Републике Србије у Лепосавићу и Косовској Митровици, скинуте заставе Србије и истакнуте табле "република Косово"




Данас око подне на згради Центра за социјални рад у Лепосавићу постављена је табла тзв. "Република Косово", као и на улазним вратима у зграду Општине. Осим застава Србије и Уједињених нација са јарбола је скинута и застава општине Лепосавић. 

У северном делу Косовске Митровице десило се исто, уклоњена су обележја Републике Србије и постављене табле с натписом тзв.  "република Косово". На згради центра за социјални рад постављен је натпис "република Косово, Министарство финансија, рада и трансфера, Одељење за пензије".

Канцеларија за Косово и Метохију, као и обично, јаловим саопштењима покрива јачање државности косовских сепаратиста а испред режима Александра Вучића који је највише и учинио да Косово и метохију убедљиво личе на нову албанску државу на Ким након што је политички измасакрирао српску државност у покрајини.

Не осећајући стид ни понижење које би морали, испред канцеларије за КиМ мазохистички настављају истим смером. Тако оцењују да је то "још једна потврда да Куртијева страховлада (премијера Косова Аљбина) не познаје границе".

Биће да није тако. Курти одлично познаје границе које му је на поклон исцртао и утврдио Александар Вучић и управо до њих и стиже.


"Јасно је да је и овај ескалаторни потез, након најаве забране динарског платног промета, у функцији застрашивања и даљег обесправљивања српског народа, јер Курти упорно покушава да Србе прогна са Косова и Метохије тако што ће их изгладнети и оставити без средстава за живот", пише у саопштењу.

Међутим, ово не ради Курти. Помињањем Куртија прибегава се манипулативној методи да се за албанск исепаратизам окривљује један човек док је тај исти сепаратизам сасвим легитиман и легалан када су у питању "Српска листа" и лични интереси председника Вучића. Сетићемо се да је пред сваке изборе које организују албански сепаратисти из Владе Србије упорно стизала потврда како "Српска листа" има подршку "државе Србије" мислећи при том на власт и режим СНС.

На крају у поменутом саопштењу се "јуначки" (читај - кукавички) додајекако му то "неће поћи за руком" и да је о замени табле већ обавештен посредник ЕУ у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак!!!

Шта албанским сепаратистима неће поћи за руком када се несрећна велеиздајничка власт у Србији одриче своје државности, своје надлежности, својих права и обавеза и све то глат предаје у руке доказаном касапину српских територија, Мирославу Лајчаку?

Из Канцеларије за Косово и Метохију (кроз лажне сузе) додају да је "неопходно, пре него што буде касно, оштром и одлучном реакцијом међународне заједнице зауставити Куртијев поход против мира и стабилности у региону"...
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине